in

Порошенко запропонував Італії безкоштовно видавати українцям візи

На думку міністра, це могло б стати першим кроком у напрямку ухвалення “дорожньої карти” запровадження безвізового режиму з Євросоюзом.

Міністр закордонних справ України Петро Порошенко пропонує Італії розглянути можливість видачі безкоштовних національних віз для українських громадян.

Таку пропозицію він висловив під час зустрічі з Надзвичайним та Повноважним Послом Італійської Республіки в Україні П’єтро Джованні Доннічі, повідомили у прес-службі МЗС.

На думку міністра, це могло б стати першим кроком у напрямку ухвалення “дорожньої карти” запровадження безвізового режиму з Євросоюзом.

Також у ході зустрічі Порошенко підтвердив зацікавленість української сторони в активізації політичного діалогу з Італією на високому рівні та подальшому поглибленні двостороннього співробітництва в усіх сферах, зокрема торговельно-економічній та інвестиційній.

У свою чергу Доннічі, відзначивши, що Італія залишається однією з провідних країн-інвесторів в економіку України, поінформував Порошенка про деякі проблеми, з якими стикаються італійські компанії, що працюють в Україні.

Глава МЗС при цьому підкреслив, що створення сприятливих умов для роботи іноземних інвесторів в Україні розглядається як один з пріоритетів діяльності уряду України.
Також Порошенко висловив сподівання на подальшу підтримку Італією результативного завершення переговорного процесу щодо укладення Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Значну увагу в ході зустрічі було приділено питанням соціально-правового захисту українців, які перебувають в Італії. При цьому було відзначено позитивний внесок української громади у соціально-економічний розвиток Італії, а також високий освітній рівень, толерантність та працелюбність українців. Порошенко звернувся з проханням сприяти активізації переговорного процесу щодо укладення Угоди між Україною та Італією про взаємне визнання та обмін посвідчень водія.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

В класах не більше 30% іноземців

Кабмін ухвалив рішення про створення ради з питань трудової міграції громадян України