in

Почався запис до італійських університетів для студентів з-за кордону

   У цьому році прийом документів для вступу в італійські ВНЗ від абітурієнтів, що проживають за кордоном, почався на кілька місяців швидше, аніж у попередні роки. Запити слід подати в консульства вашої країни до 21 червня.

До 21 червня зацікавлені повинні подати запит до консульського відділення Італії в Україні. Але перед цим їм варто знайти більш детальну інформацію на сайті www.studiare-in-italia.it/studentistranieri/ щодо кількості вільних місць, відведених для студентів, що приїжджають з-за кордону, в кожному університеті. На цьому ж сайті можна знайти бланки запиту.

Зазвичай запити на отримання візи з метою навчання подаються із травня, але за вказівкою міністра Франческо Профумо, у цьому році вступні іспити на знання мови на деякі факультети із закритою кількістю студентів було перенесено на липень, тому подати документи можна вже з березня.

Для абітурієнтів, які мріють стати лікарями, стоматологами, архітекторами чи ветеринарами, вступні іспити з італійської зафіксовано на 22 липня, а інші тести – на 23, 24 і 25 липня відповідно. Для того, щоб дати можливість усім абітерієнтам вчасно приїхати в Італію, консульства повинні видати їм в’їзні візи до 15 липня.
Для тих, хто обрав інші напрямки, а також навчання у академіях та консерваторіях, мовний іспит затверджено на 3 вересня, а візи для них повинні бути видані до кінця серпня.

Для майбутніх медиків (медсестер, акушерок, фізіотерапевтів та ін.) мовний іспит проходитиме 3 вересня, тож вони мають отримати візи до кінця серпня.

Італійські ВНЗ не є надто популярними в світі. Відсоток студентів-іноземців у них зупинився лише на позначці 3,8 %, і це в той час, коли середній показник по ЄС складає 8,6%. Лідирує Німеччина (10,7% ) та Англія (21,6%).

Нагадуємо, що ті іноземці, які легально проживають на теритоірї Італії, вступають до італійських навчальних закладів на загальних умовах, разом із італійцями.

Ельвіо ПАСКА,
переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Щастя на експорт – чого українкам бракує вдома?

СФУЖО прийняло участь у роботі Комісії ООН по питанню становища жінок