in

Президент Італії занепокоєний станом безпеки праці в країні

«Нещасні випадки та смерть на робочому місці є неприпустимими. Незалежно від економічної кризи слід приділяти велику увагу техніці безпеки». Це нещодавно підкреслив президент республіки Джорджо Наполітано з нагоди Дня жертв нещасних випадків на роботі.

 

У минулому році сталося 765 тисяч таких випадків, з яких 980 смертельні. Ця кількість є меншою за минулорічну, проте на неї також вплинуло зменшення робочих місць в країні.

Наполітано виступив кілька днів після падіння будинку в Барлетта, що в Пульї, у якому загинула чотирирічна дитина та чотири працівниці текстильної майстерні. Ці жінки працювали у підвальному приміщенні без робочого контракту, одержуючи 4 євро на годину. Власник підприємства не повідомив про аварійний стан будівлі, також через страх санкцій за експлуатацію працівників. Цей приклад є зразком того, як нелегальна робота часто супроводжується неадекватною технікою безпеки.

Ельвіо Паска,
переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Україна відзначає 10-у річницю візиту Папи Римського Івана Павла ІІ

Programma del mese della cultura ucraina in Italia “L’Ucraina artistica celebra i 20 anni di Indipendenza dell’Ucraina e i 150 anni dell’Unità d’Italia”