in ,

«Прибуток для свободи». Як отримати соціальну допомогу для жертв домашнього насилля в Італії

Надто часто жінки стають жертвами домашнього насилля, або переслідування. Часто, це стається через їх недостатню економічну незалежність та закінчується трагедією.

Нерідко, жертвами насилля стають українки в Італії. Варто лише згадати справу 39-річної Ірини Маляренко, яка загинула від руки свого чоловіка. На пам’ять Ірини в лікарні Пеллігріні в Неаполі встановлено «Червону лавку».

Читайте також: У Неаполі поставили пам’ятний знак на спомин про убиту українку

Щоб допомогти жінкам звільнитися від пут насилля, Італія ввела так званий «Прибуток для свободи» – соціальна допомога для жінок, які є жертвами насилля.

Хто може отримати «Прибуток для свободи»

«Прибуток для свободи» можуть отримати жінки (без дітей, або з неповнолітніми дітьми) які отримують підтримку центрів протидії насильству, визнані регіонами та соціальних служб.

Розмір допомоги

Жінки, які постраждали від насильства та перебувають в умовах особливої вразливості або бідності, зможуть отримати внесок у розмірі до 400 євро на місяць, протягом одного року.
Ці гроші можуть бути витрачені на «витрати житло та відновлення особистої автономії», а також на здобуття професії та навчання неповнолітніх дітей».
Цю допомогу надають навіть якщо ви уже отримуєте інші соціальні виплати по підтримці доходу.

Прибуток для свободи жінок-іноземок

Одержувачами внеску є жінки, які проживають на території Італії, що є громадянами Італії або ЄС.
Іноземки також можуть отримати підтримку, якщо вони мають дозвіл на проживання в Італії, статус біженця, або статус субсидарного захисту.

Якщо ви потерпаєте від насилля і потребуєте допомоги, але не знаєте де її знайти, читайте цю статтю.

Як подати заяву

Заява подається в INPS безпосередньо зацікавленою особою, через адвоката, через муніципальних операторів за місцем проживання на спеціально передбачених бланках.

Крім особистих даних, слід вказати довідку про «стан звичайної потреби, або про стан надзвичайної та невідкладної потреби», видану соціальною службою та «декларацію, що засвідчує шлях емансипації та автономії жінки, видану представником центру протидії насильству».

Одержання допомоги жертвам домашнього насилля

Якщо, заяву буде прийнято, допомога нараховуватиметься на поточний рахунок, ощадну книжку або передплачену картку Iban. Рахунок має бути на ім’я заявниці.

Ця допомога не обкладається податками та може бути поєднана з іншими субсидіями, такими як дохід громадянства, соціальні виплати, допомога сім’ї.

Часто жінки, особливо іноземки, не розповідають про свої проблеми, чи не знають де шукати допомоги. Тому прошу вас поширити цю інформацію, щоб про «Прибуток для свободи» мали можливість дізналася якнайбільша кількість українок в Італії.

Поставте лайк на сторінку, щоб не пропускати новини, важливі для українців в Італії.

Маріанна Сороневич

Вас цікавлять новини для українців в Італії? Лайкніть сторінку у  Facebook, або в Instagram та слідкуйте за майбутніми публікаціями.

Questa immagine ha l'attributo alt vuoto; il nome del file è soronevych.-1024x315.png
Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 1 Середній: 5]

Дохід громадянства в Італії можуть надавати уже після 5 років резиденції

Результат пошуку зображень за запитом "поліцейські митниця"

На Львівщині розкрили чергову схему виготовлення COVID-сертифікатів