in

Прийом у Квестурі: тут і зараз!

Прийом у Квестурі призначатиме відділ імміграції завдяки електронній системі. Розпочнуть з Рима, Мілана, Падови та Болонії
20 серпня 2008. Безконечного очікування для іноземців, які приїхали до Італії на роботу чи для об’єднання із сім’єю, більше не буде. Дізнатися, коли у Квестурі призначено  зняття фотодактилоскопічних даних для отримання першого дозволу на проживання, тепер можна негайно.
Це здійснюватимуть завдяки «електронному щоденнику», який незабаром запровадять в усіх Відділах імміграції. Одночасно з видачею уже заповнених бланків з даними працівника та роботодавця для подання запиту для отримання пермессо іноземцю призначатимуть дату прийому у Квестурі. Раніше кожна Квестура самостійно укладала графік прийому громадян. Тепер «щоденник» призначатиме прийом, автоматично шукаючи вільний день.
Новинку запроваджуватимуть досить повільно. Спочатку її протестують у Римі, Мілані, Болонії, а по закінченні експерименту “електронний щоденник” запровадять у Відділах імміграції інших міст.
Нова система має усунути перебої у комунікаціях, які спричиняли випадки, коли до іноземців не надходили повідомлення про призначення прийому для зняття відбитків пальців та фото, чи інформація про час, коли можна забрати готове пермессо. Та, передусім, міністерство внутрішніх справ має на меті зменшити час видачі дозволів на проживання. А тим часом перевірятимуть діяльність системи у найперевантаженіших Квестурах.

Elvio Pasca, переклад Маріанна Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Нелегалам значно ускладнили життя

В Італії ворог має обличчям іноземця