in

Проблема міграції загрожує Шенгенській угоді

   Канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає, що без дієвого рішення нинішньої міграційної кризи, існування Шенгенської зони може опинитися під питанням.

Зокрема, про це Меркель заявила під час прес-конференції в Берліні, передає Європейська правда:

“Якщо ми не досягнемо успіху в справедливому розподілі біженців, тоді, звичайно, питання Шенгену буде на порядку денному для багатьох”, – підкреслила вона.

Раніше повідомлялося, що міністр внутрішніх справ ФРН Томас де Мезьєр заявив, що Берлін може припинити дію угоди, що передбачає безвізові поїздки в межах більшості країн Євросоюзу, що входять в Шенгенську зону.

Кількість мігрантів біля кордонів Євросоюзу досягла рекордного показника. Згідно з прогнозами, в цьому році Німеччина очікує прибуття в країну 800 тисяч шукачів притулку.

У свою чергу, Єврокомісія запропонувала розподілити біженців серед загалу європейських країн, щоб “розвантажити” основні держави прибуття, такі як Німеччина і Франція. Цей розподіл має відбуватися на добровільній основі, однак деякі країни (наприклад Угорщина, Австрія, Словаччина та Словенія) відмовляються слідувати таким приписами.

Крім того, президент Польщі Анджей Дуда заявив, що його країна не готова приймати нових мігрантів з Близького Сходу і Північної Африки, оскільки повинна надати допомогу біженцям з України.

Нагадаємо, таку різку зміну в політиці Євросоюзу спричинила трагедія, що сталася минулого тижня в Австрії. У вантажівці задихнувся 71 нелегальний мігрант, в тому числі діти.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українські барви на ЕКСПО у Мілані (ФОТО)

Могеріні: Ухвалення змін до Конституції України не повинно супроводжуватися насильством