in

Провінція Мілану. Для об’єднання сім’ї звертайтесь до комуни

Для подачі та отримання документів не потрібно їздити із провінції до Мілану. Децентралізована система дозволяє видавати дозволи на об’єднання сім’ї за кілька тижнів.

Іноземці, які бажають почати процес об’єднання сім’ї у провінції Мілану, повинні звернутися до комуни за місцем проживання, там же згодом їм видадуть дозвіл на приїзд родичів.

 

Відділи прийому громадян є у Vimodrone, Garbagnate Milanese, Vimercate, Cinisello Balsamo, а також у San Giuliano Milanese, San Donato Milanese e Paderno Dugnano. Розклад їхньої роботи різний, тому потрібно додатково дізнаватися про нього у вашій комуні. З вересня до проекту задіють 51 мерію, до кінця року планується обслуговувати 100 тисяч іноземців в усіх 189 меріях провінції. Час розгляду справи планують зменшити до лічених тижнів (зараз доводиться чекати сім-вісім місяців).

Мерії заповнятимуть бланки із особистими даними іноземця, а далі за допомогою електронних засобів передаватимуть їх до Префектури. Під час прийому заявки контролюватимуть правильність оформлення запиту, тобто зекономлять час на корекцію помилок.

Ця модель оформлення документів продовжує експерименти деяких комун у справі прийому на продовження дозволів на проживання, наприклад, у San Donato. Виглядає на те, що час на очікування значно скорочується, порівняно із відсилкою запиту через поштові відділення.

 

Ельвіо ПАСКА
Переклад М.Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італієць виявив скарб в 20 тисяч євро під час ремонту у будинку

Блакитний диплом для іноземних доглядальників, які працюють в Італії