in

Продовження терміну дії дозволу на проживання для пошуку роботи затверджено у Сенаті

   Дозвіл на проживання для пошуку роботи буде дійсним принаймні один рік. Таким чином законотворці бажають уникнути ситуації коли безробітні-іммігранти поповнять ряди нелегалів

Сенатом затверджено параграф 58 закону трудової реформи, що стосується тривалості дозволу на проживання для пошуку роботи. Тепер він видаватиметься принаймні на один рік. Також подвоюється мінімальний термін реєстрації у центрах по безробіттю.

Приймаючи рішення, законотворці бажали уникнути ситуації коли робітники-іммігранти, що втратили робочі місця у наслідок кризи, поповнять ряди нелегалів.

Текстом передбачено, що реєстрація безробітного у службі зайнятості, який дає їм право на отримання дозволу проживання для пошуку роботи, триватиме щонайменше один рік (раніше – шість місяців), та, у будь-якому випадку, протягом усього часу коли іноземець отримує державні субсидії (наприклад cassa integrazione). Після завершення встановленого терміну іноземець повинен підписати робочий контракт та продемонструвати дохід що дорівнює соціальному мінімому (у 2012 році він становить 5577 євро річних).

Тепер законопроект переданий у Камеру депутатів. Якщо текст буде затверджено  без змін, то його запровадження можна очікувати до серпня. Якщо ж зміни внесені будуть, то він повернеться у Сенат, а далі знову у Камеру. Його запровадження можна очікувати приблизно у вересні.

За даними Національного інституту статистики Istat протягом останнього кварталу 2011 року рівень безробіття серед іноземців сягнув 14,8% (проти 9,6% зареєстрованих серед роботоздатного населення), в порівнянні з 12,2%, зафіксованими в той же період попереднього року.

Ельвіо Паска,

переклад Маріанни Сороневич

Читайте також:

Permesso di un anno a chi ha perso il lavoro. Sì del Senato

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українки-заробітчанки в Італії кажуть, що чекають апокаліпсис – живуть у наметах, через нові землетруси

Італія: поштовхи тривають, тривога не вщухає