in

Про новий декрет флуссі немає навіть мови

Директор відділу імміграції міністерства праці заперечує можливість запрошення іноземних працівників у цьому році

“Ці ствердження не відповідають дійсності.” – такою є відповідь Натале Форлані, на запитання чи планується видача нового декрету флуссі для іноземних працівників. Позиція генерального директора у питаннях імміграції міністерства праці та соціальної політики є однозначною. Його словам варто довіряти, бо ж саме довірене йому відомство займається встановленням робочих квот для іноземних працівників.

“У цьому році приблизно 280 тисяч іноземних працівників втратили робоче місце у зв’язку із економічною кризою. Перед тим, як запрошувати в країну нових, ми повинні у першу чергу подбати про тих працівників, які уже перебувають в країні. Зокрема тому, що втрата роботи загрожує іноземцям втратою дозволу на проживання”. – Пояснює Форлані Stranieriinitalia.it.

Марно чекати виходу нового декрету флуссі у цьому році. “Якщо приїзд іноземних працівників й буде передбачено, надані квоти будуть значно обмежені, та стосуватимуться чітко визначених категорій працівників, наприклад тих, хто отримав професійну підготовку в країні походження, або сезонних працівників. Не слід очікувати сотень тисяч квот, як це було у минулому”. – роз’яснює генеральний директор.

 

Нагадуємо що останній декрет про приїзд іноземних працівників з-за кордону було видано у 2007 році, у 2008-му було розглянуто запити, що не увійшли у квоти попереднього року. У 2009 році декрету флуссі видано не було.

Розмови про можливий вихід нового флуссі вирують у повітрі уже протягом кілько тижнів. “Видавати нові декрети марно. Краще легалізувати тих, хто уже перебуває на території Італії і працює без дозволу на проживання. – прокоментував П’єтро Сольдіні із профспілки Cgil. – Проте такі дії не входять у плани уряду”.

Форлані розвіює плітки, які можуть ввести в оману та дати фальшиву надію сотням тисячам нелегальних працівників. Нажаль в найближчий час ні легалізації, ні запрошення іноземних працівників з-за кордону не передбачається.

Ельвіо ПАСКА,
переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

В Старосамбірському районі на Львівщині «заробітчани» масово написали заяви про голосування вдома

Італія готова забрати в України та Польщі Євро-2012