in

П’ять тисяч забутих пермессо

   Готові дозволи на проживання залежуються у квестурax

Готові дозволи на проживання лежать на полицях квестури у Мілані. Їхні власники, мабуть, не знають, що можуть їх отримати, а перебіг розгляду справи слід проконтролювати в Інтернеті.

Хто знає, як зреагують на цю новину ті, хто вже місяцями очікує продовження дозволу на проживання: у Мілані та околицях чимало готових та «забутих» дозволів очікують на свого власника. Термін деяких уже завершується, адже він розпочався від дати друку пермессо.

Електронних карток дозволів, які надійшли у відділки поліції, налічується приблизно п’ять тисяч. Їхні власники не забирають їх, напевно, через те, що ніхто їх не попередив. «Видача пермессо – це адміністративне завдання. Про це мусять повідомляти, наприклад, рекомендованим листом. Проте так відбувається нечасто, – пояснює адвокат Маша Сальваторе. – Найпоширеніша практика, – коли зацікавлена особа сама періодично звертається до Квестури».

Завдяки співпраці Поліцейського управління з Провінційною адміністрацією Мілану, про перебіг продовження вашого дозволу на проживання можна дізнатися в Інтернеті за лінком http://www.provincia.milano.it/immigrazione. Там же розміщено інструкції десятьма мовами. Процедура є дуже простою: досить ввести код, видрукуваний у верхній лівій частині під штрих кодом на квитанції поштового відділення, та клацнути по “cerca” (шукати).

Якщо дозвіл на проживання уже готовий, його можна забрати з того ж відділку поліції, у якому ви залишали відбитки пальців.

Зазвичай, в Італії минає сім місяців між надсиланням запиту та отриманням дозволу на проживання. «У Мілані адміністрація сподівається незабаром зменшити цей термін до дев’яноста днів. Це станеться після того, як розглянуть усі справи, які залежалися з технічних причин у літні місяці», – обнадіює Джузеппе Де Анджеліс, відповідальний відділу іміграції Квестури.

Ельвіо Паска,

переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

“Фестиваль Україна” у Тоді вдався на славу

Як запросити батьків на постійне проживання в Італію