in

Реформи громадянства доведеться зачекати

Анонсованої реформи закону про громадянство доведеться зачекати. У вересні Палата депутатів приступила до роботи після літньої перерви, проте розгляд нових правил для набуття громадянства ще не було включено до порядку денного.

 

Пропозиції щодо реформи, більше двох років очікують на узгодження парламентських політичних сил. Це непросте завдання, адже партія «Північна ліга», та більшість партії «Народ свободи» бажають зробити правила ще суворішими. В той час як депутати із оточення президента Камери депутатів Джанфранко Фіні і опозиціонерів з Демократичної партії, вимагають спрощення процесу.

Єдиний пункт, якій не викликає надмірних полемік стосується другого покоління іммігрантів, народжених в Італії. Пропонується надавати громадянство тим молодим людям що запершили в Італії принаймні один навчальний курс, наприклад 5 років відвідували початкову школу. Та всеж для затвердження цього закону спочатку слід подолати опір партії Північна ліга, стурбованої тим, що, надаючи італійське громадянство дітям в країні можуть залишитися назавжди і їх навіть батьки.

Ельвіо ПАСКА,

переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Ватикан звинуватив християн в ісламізації Європи

Гвалтівників заарештовано