in

Свинячий грип: вакцину отримають усі

Вакцинацію проти пандемічного грипу А/H1N1 отримають іноземці, незалежно від наявності у них дозволу на проживання
Навіть ті, хто не володіють дозволом на проживання зможуть пройти щеплення проти грипу А. Така постанова була прийнята серед профілактичних заходів, гарантованих Національною медичною системою Італії. Нелегали які не мають домашнього лікаря можуть звернутися у Asl. Нагадуємо, що до них не застосовуватимуть жодних санкцій за порушення імміграційного законодавства.
Так само як і для італійців та легальних іммігрантів, на нелегалів поширюються загальні правила вакцинації, передбачені Міністерством здоров’я.  Перевагу мають особи із слабким здоров’ям, хронічними захворюваннями, жінки у другому та третьому триместрі вагітності.
Психоз пов’язаний із грипом А/H1N1 не вразив іммігрантів, заявляють працівники медичних установ.
«За вакцинацією звертаються небагато іноземців. Часто їх направляють до нас занепокоєні роботодавці. Зазвичай вони є достатньо поінформованими. Наша структура ще не проводить щеплень, ми направляємо усіх до Asl» – розповідає Лучана Май, відповідальна амбулаторії Нага у Мілані.
В медичному центрі Карітасу, що поблизу вокзалу Терміні у Римі, також не спостерігалося надзвичайних ситуацій. «Наразі нема чисельних звернень до лікарів, пов’язаних із грипом. Що стосується вакцинації, ми зазвичай здійснюємо її у співробітництві із Asl, так само діятимемо і цього разу». – Пояснює Сальваторе Гераччі, відповідальний за медичний відділ Карітасу.
Ельвіо Паска, переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Іммігранти заробляють на 25% менше

Українське мистецтво не знає кордонів