in

Соціальна допомога? Лише для тих, хто постійно живе в Італії

Inps: субсидій позбавляють усіх, хто виїжджає з Італії довше, ніж на місяць

Для того, аби отримувати соціальну допомогу, слід постійно жити в Італії. Іноземні громадяни, які повертаються на батьківщину і живуть там понад один місяць, позбавляються права на неї. Якщо порушників викриють, то вони ризикують бути звинуваченими у шахрайстві.

Соціальну допомогу виплачують перестарілим з низьким рівнем прибутку, громадянам Італії та країн, що входять до ЄС, які мають щонайменше 65 років та отримують 5 142,67 євро на рік. Громадяни країн, що не входять до ЄС, мають право на ці виплати лише у випадку володіння дозволом на проживання ЄС для тих, хто довгий час перебуває у країні. Другий випадок – власники карти на проживання, тобто ті, хто легально проживає в Італії щонайменше п’ять років.

На початку цього місяця Inps (Національний інститут соціального захисту) переглянув правила надання виплат, та запровадив додаткові нормативи. Він заборонив тривалі відпустки за кордоном. «Ми візьмемося за призупинення виплат, – пояснює Інститут, – якщо іноземець перебуватиме за кордоном понад один місяць, за винятком випадків, коли це трапляється через стан його здоров’я». Якщо іноземець не повернеться у країну упродовж одного року, його позбавлять права на допомогу остаточно.

Перевірки будуть різноманітними. Можливі інспекції у комуні за місцем проживання, контроль штампів у паспорті. Підозрілим вважатимуть громадянина, який отримуватиме допомогу нерегулярно, довірятиме отримання третім особам або ж переказує безпосередньо на банківський рахунок. На «хитрунів» чекають важкі наслідки. Наприклад, минулого місяця Податкова поліція Альби (Кунео) порушила справу проти чотирьох перестарілих іноземних громадян (двох марокканців та двох албанців), які приїхали до Італії з мотивів об’єднання сімей, і одержували соціальну допомогу. Після оформлення субсидії вони жили протягом довгого часу на батьківщині, офіційно зареєструвавши резиденцію в Італії. Таким чином, згідно з повідомленнями поліції, вони отримали 25 тисяч євро, які тепер повинні повернути державі.

Ельвіо ПАСКА, переклад Маріанна Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Київ просуває «Східне партнерство» в Римі

Починається полювання на нелегалів