in

Соціальну допомогу можуть отримувати також іноземці

   Найбільш потребуючі сім’ї Італії отримуватимуть додаткову допомогу у розмірі 400 € на місяць

Найбільш потребуючим сім’ям виділено додаткову допомогу у розмірі 400 € на місяць. Соціальною карткою також зможуть скористатися іммігранти, які володіють довготривалим дозволом на проживання. Нововведення запроваджується для жителів перших 20 великих міст Італії.

«Соціальна картка» – це пластикова картка, з якої щомісяця можна знімати певну суму для витрат на харчові продукти. В 2008 році тодішній міністр економіки Джуліо Тремонті дав дозвіл на її використання лише громадянам Італії.

Нова картка називатиметься «експериментальною карткою для покупок» і буде запроваджена у двадцяти містах Італії: Барі, Болонії, Катанії, Флоренції, Генуї, Мілані, Неаполі, Палермо, Римі, Турині, Венеції і Вероні. Цим муніципалітетам виділено бюджет у розмірі 50 млн. євро, що дозволить їм надати до 400 євро допомоги нужденним сім’ям.

Серед бенефіціарів, згідно міністерського указу, опублікованого на початку травня, можуть бути не тільки громадяни Італії, а й громадяни інших країн, які мають довготривалий дозвіл проживання ЄС  і так звану «карту резидента». Важливо те, щоб вони були прописані на території їх муніципалітету принаймні один рік.
Нова карта призначена для сімей з дітьми в дуже складній економічній ситуації (економічний показник ISEE не повинен перевищувати € 3 000). Він нараховується із врахуванням прибутків від зарплати та допомоги по безробіттю дорослих членів родини. Допомогу зможуть отримати також сім’ї із дуже низьким рівнем прибутку (менше 4000 євро протягом останніх шести місяців).

Деякі параметри викладені в указі, інші ж будуть визначені окремо для кожного міста. Бенефіціари будуть також залучені в інші проекти для поліпшення економічного становища.

Терміни, у які слід подавати заяву на отримання соціальної картки, ще невідомі. Комуни повинні опублікувати їх не пізніше середини вересня.

Ельвіо ПАСКА,

переклад Маріанна Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Про смерть матері в Італії родичі дізналися із Інтернету

Італія вибила в “Газпрому” знижку