in

“Стоп, мігранти!”: Австрія почала зводити паркан на кордоні з Італією

Австрія почала зводити паркан на ділянці кордону з Італією, в районі пункту Бреннер. Рішення Відня про його будівництво з метою посилення контролю за прибуттям мігрантів з Італії спричинило критику в Європі.

Австрійська влада боїться напливу мігрантів в Італію Середземним морем після закриття балканського коридору.

“Цей показовий вчинок Австрії має на меті заохотити Італію до ухвалення рішень до того, як потік мігрантів хлине у бік Бреннерського перевалу”, – вважає співробітник адміністрації італійської комуни Бреннеро.

У понеділок італійська берегова охорона звітувала про перехоплення під час восьми рятувальних операцій човнів з мігрантами з Північної Африки. Йдеться про 1850 шукачів притулку, які дісталися узбережжя країни лише за один день. Спокійне море, сонячна й тепла погода підштовхують мігрантів до небезпечної морської подорожі.

Австрійський уряд планує до червня звести паркани на кордонах з Італією та Угорщиною на кшталт того, що взимку був побудований на лінії розмежування із Словенією.

Тим часом мігранти, заблоковані біля грецького селища Ідомені на кордоні з Колишньою Югославською республікою Македонія, поступово втрачають надію продовжити свій шлях в Європу.

У вівторок 9 автобусів перевезли понад 400 шукачів притулку до тимчасових центрів проживання на півночі Греції.

Минулої неділі майже 260 мігрантів отримали поранення під час інциденту з македонськими прикордонниками. Група біженців з табору в Ідомені попросила пропустити їх на македонську територію. Після відмови вони почали жбурляти у солдат каміння. Ті відповіли сльозогінним газом та гумовими кулями.

_____________________________________________

Більше новин:

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Що не слід класти у великодній кошик

Гурт “Розмай” запрошує свято “З Україною в серці” в Неаполі