in

Сім’ї за фактом

Складна дорога для кохання понад кордонами. Новий текст Cus не згадує іноземців, що не володіють дозволом на проживання. Для іноземців без дозволу на проживання не знайшлося місця у Контракті солідарних союзів (нормативах, які регулюють права та обов’язки неодружених сімей/сімей за фактом).

Закон про сім’ї за фактом,  констатує, що іноземець, який легально проживає в Італії і бажає підписати контракт для створення фактичної сім’ї, повинен підпорядковуватися § 116 Цивільного кодексу, який вимагає отримання від дипломатичного представництва його країни дозволу на одруження. До того ж, як італійці, він мусить заявити про своє бажання в комуні.

Що ж трапиться, якщо іноземний партнер перебуває в Італії нелегально? У поданій на розгляд пропозиції Dico, йшлося про «видачу дозволу на проживання для співжиття». Проти виступили правоцентристські сили, беручи до уваги можливість виникнення фіктивних контрактів про співжиття, якими послуговуватимуться нелегали для полагодження своїх проблем із законом (усі пам’ятають численні маніфестації проти Dico, зокрема, коло базиліки Сан Джованні у Римі).

Тепер таку можливість вже не передбачають. Це остудить сподівання багатьох неодружених змішаних сімей, які для того, щоб бути разом, виробляють дозволи на проживання для туризму, або ж для тривалішого пермессо здійснюють фіктивний прийом на роботу. Багато з цих пар змушені одружуватися негайно, не маючи можливості, якою користаються італійці – краще пізнати одне одного.

 

Ельвіо ПАСКА
Переклад М.Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Небезпечний пасажир

Запрошується до співпраці український кухар