in

Тігіпко: ніщо так не дискредитує владу, як митниця і податкова

Сьогодні українська митниця перетворилася на годівницю для корупціонерів, прикрити яку може тільки жорстка законодавча регуляція.

Про це сьогодні заявив голова партії «Сильна Україна» Сергій Тігіпко під час зустрічі з митними брокерами в Одеському морському торговому порту, передають «Версии.com».

«Ніщо так не дискредитує президента, як митниця і податкова. Головна проблема митниці – корупція. Це – гідра з багатьма головами. Ми будемо атакувати її через Митний кодекс, через прямі норми, які б митник не зміг трактувати на свій розсуд. Потрібно, з одного боку, спростити деякі норми, а потім – жорстка законодавча регуляція», – повідомив Тігіпко. Також, на думку політика, необхідно вирішити кадрове питання. «Митну службу можна скоротити на 30%, залишивши нинішній фонд зарплати. І знайдуться люди, які підуть на зарплату митника, і будуть чесно працювати», – впевнений Тігіпко.

Під час зустрічі віце-прем’єр і глава «Сильної Україна» включив до робочої групи з підготовки Митного кодексу представників Одеської міської профспілки митних брокерів і підприємців. «Я готовий вас прямо зараз у телефонному режимі приєднати до робочої групи представників брокерів», – сказав Тігіпко.

Він також повідомив, що найближчим часом проект документа передадуть підприємцям, які працюють з митницею. За словами політика, головним завданням при розробці кодексу є скорочення термінів оформлення вантажів і спрощення процедур. Передбачається система «єдиного вікна». Крім того, кодекс буде адаптований до митних правил ЄС, а інші органи, в тому числі Служба безпеки України і ДПАУ, будуть позбавлені можливості перевіряти контейнери.

 

Джерело

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Продана найменша квартира у світі – 5 кв. метрів за 68 тисяч доларів

Україна поліпшить правовий захист іноземців та осіб без громадянства – В.Сівкович