in

Україна виконала усі умови для введення безвізового режиму

Порошенко підписав “безвізовий” закон про електронне декларування

Це був останній закон, необхідний для введення безвізового режиму з Євросоюзом, повідомляє

Президент України Петро Порошенко підписав ухвалений Верховною Радою у вівторок, 15 березня, закон про електронне декларування доходів і майна чиновників, необхідний для безвізового режиму з Європейським cоюзом, передає прес-служба глави держави.

“У 2016 році цей закон вступає в дію. Заповнювати чиновники будуть декларації в 2016 році, і відповідальність буде наступати в 2016 році. У вашій присутності я підписую цей закон”, – сказав президент під час зустрічі з представниками комісії з обрання членів Національного агентства з питань протидії корупції.

Порошенко підкреслив, що всі закони та зміни, які входять в “безвізовий пакет”, важливі для України і спрямовані на боротьбу з корупцією.

У свою чергу глава представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський, який також був присутній на зустрічі, привітав прийняття закону, зазначивши, що до напрацювання цього документа були залучені експерти Єврокомісії.

 15 березня Верховна Рада прийняла останній безвізовий закон про електронне декларування доходів і майна чиновників. Законопроект №3755 про особливості надання посадовими особами декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру в 2016 році з пропозиціями президента України Петра Порошенка підтримали 278 народних депутатів. “Парламент зробив все, щоб українці змогли їхати в Європу без віз вже в цьому році”, – прокоментував у своєму “Твіттері” прийняття закону Порошенко. Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман в той же день підписав прийнятий закон про електронне декларування доходів і майна чиновників.

12 березня президент України Петро Порошенко повернув у Раду законопроект про електронне декларування майна та ініціював внесення низки поправок. Зокрема, законопроект було доповнено такою нормою: “У 2016 році посадові особи, які на день початку роботи зазначеної системи займають відповідно до статті 50 цього закону відповідальне та особливо відповідальне становище, зобов’язані подати щорічні декларації за минулий рік у порядку, встановленому цим законом, протягом 60 календарних днів після початку роботи системи”.

Також законом вводиться адміністративна та кримінальна відповідальність за надання завідомо недостовірних відомостей у деклараціях 2016 року.

________________________________________

Більше новин:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Хто вкрав 2,2 мільйона доларів, виділені США та ЄС? Генпрокуратура починає розслідування

Una serata a Roma per conoscere meglio L’Ucraina