in

Україна готує спецдоговір з ЄС про захист трудових мігрантів

Україна посилила механізми правового і соціального захисту своїх громадян, які працюють за кордоном. Про це повідомили в прес-службі Мінпраці.
Для цього прийнятий Закон України “Про ратифікацію Європейської конвенції про правовий статус трудящих-мігрантів”. Вже підписана Конвенція про правовий статус трудящих-мігрантів і членів їхніх сімей держав-учасників СНД, і на сьогодні такий договір готується між Україною і країнами ЄС. Окрім цього, останнім часом укладено низку двосторонніх міжнародних договорів щодо працевлаштування і соціального захисту трудових мігрантів.

“В міжнародних угодах мають бути відбиті умови забезпечення рівності прав між жінками і чоловіками в частині надання жінкам рівних з чоловіками можливостей в отриманні роботи і рівної винагороди за неї, створення умов, що дають жінкам можливість поєднувати роботу з материнством, і інших питань захисту жінок-мігрантів”, – відзначив заступник міністра праці і соціальної політики Владимир Маслаков під час засідання Міжнародного круглого столу на тему “Жінки і міграція”.

В.Маслаков підкреслив, що Мінпраці докладе всіх зусиль для того, щоб світова спільнота сприймала Україну як державу, яка упроваджує “гендерно чутливу” політику у сфері трудової міграції.

Згідно з Державною статистичною звітністю в 2009 році були працевлаштовані за кордоном понад 74 тис. громадян України, з яких 6%, а це близько 5000 осіб, складали жінки-мігранти.

 

http://news.finance.ua

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

«Ми були, як собаки, дивилися в очі, ніби все розуміли, а сказати не могли…»

Закордонним українцям пенсія не світить, бо вони – не електорат?