in

Українська влада заробітчанами не займається, – Рада з питань міграції

«Українськими емігрантами сьогодні в уряді займається сім міністерств, а це означає, що ними не займається ніхто», – вважає член Ради з питань міграції при Кабінеті Міністрів України Сергій Олійник.

“Ви знаєте, що в Україні нараховується сім міністерств і відомств, які займаються питаннями міграції – а, як кажуть, у семи няньок дитя недоглянуте”, – сказав Сергій Олійник під час панельного засідання міжнародної дискусії “Перспективи євродіалогу у міграційній сфері: участь Церкви”, що відбулося 24 вересня у ЛНУ ім. І.Франка.

Окрім того, Сергій Олійник наголосив, що в останні роки визначення стратегічних цілей міграційної політики України не відбулося через політичне протистояння і боротьбу гілок влади між собою. Це, за його словами, обумовило небезпечне зволікання із прийняттям життєво важливих законодавчих норм і падіння ефективності управлінських рішень у справі еміграції.

“Невдача вже третьої спроби законодавців визначитись із концептуальними засадами державної політики у сфері міграції – хоча, задавалося, жодних сумнівів у необхідності затвердження такого документу немає – пояснюється вадами у підготовці законопроекту а також відсутністю його підтримки у суспільстві”, – зазначив він.

“Виправити ситуацію могло б залучення до розробки проекту концепції експертного середовища, а також широке обговорення громадськістю”, – вважає Сергій Олійник.

На думку представника Ради з питань міграції, влада повинна сприяти поверненню заробітчан додому – зокрема, створюючи сприятливі умови для інвестування ними зароблених за кордоном коштів в Україну.

Також Сергій Олійник повідомив, що нещодавно очолювана ним Всеукраїнська профспілка працівників-мігрантів в Україні та за її межами досягнула домовленості з іспанською стороною про відкриття філії профспілки у цій країні. “Це – перша наша філія в Європі, але я впевнений, що далеко не остання”, – зазначив Сергій Олійник.

Як інформував ZAXID.NET , під час дискусії також було наголошено на тому, що важливу роль в інтеграції заробітчан у закордонне суспільство має відігравати церковна громада. Зокрема, владика УГКЦ Йосиф Мілян заявив, що це є позитивним викликом для УГКЦ.

 

Джерело

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Прокуратура звинуватила Dolce&Gabbana в несплаті податків на суму 420 млн євро

Чим ризикують ті, хто приймає в домі нелегала в Італії?