in

Українцям змінили порядок перебування в Шенгенській зоні

   Рада Європейського Союзу затвердила технічні доповнення до Шенгенського кодексу. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ.

Зокрема, створюється чітке положення про порядок урахування терміну перебування на Шенгенської території за короткостроковими візами, зазначили у відомстві.

Короткострокове перебування не повинно перевищувати 90 днів упродовж періоду 180 днів з дати першого в’їзду – 180-денний період відраховується з моменту першого в’їзду в Шенгенську зону. Однак періоди перебування у державах Шенгенської зони за дозволами на проживання або за довгостроковими візами не зараховуються. Зазначене положення вступає силу 18 жовтня 2013 року.

Крім того, проїзний документ заявника повинен бути дійсний упродовж щонайменше 3 місяців після запланованого виїзду особи з Шенгенської зони. Вказана зміна набуває чинності 19 липня 2013 року.

Країни-члени ЄС отримують право встановлювати або розвивати двосторонню співпрацю з країнами-сусідами в частині організації спільних пунктів прикордонного контролю України.

Як повідомлялося, польська сторона вже заявила, що до кінця цього року і на початку наступного готова ввести в дію два нові пункти пропуску “Грушів-Будомєж” та “Угринів-Долгобичув” з механізмом спільного контролю.

Дані зміни не стосуються таких країн, як Великобританія, Ірландія, Данія.

http://www.u-e-p.eu/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

“Il sito del consolato italiano a Kiev non parla ucraino”

Українців в Італії обговорили інтеграцію шляху до підписання Угоди про асоціацію з ЄС