in

Уряд Монті взявся за імміграційні проблеми

Уряд Італії однозначно заперечив можливість виходу декрету флуссі, та оголошує про намір змінити правила приїзду іноземних працівників з-за кордону. Питання легалізації залишається відкритим.

 

Технічний уряд Італії всерйоз взявся за питання імміграції. Ним анонсується можливе продовження до одного року тривалості дозволу на проживання для пошуку роботи. А також можливий перегляд суми податку на продовження дозволу на проживання, із метою його адеквації.
Уряд Монті підтверджує небажання видати декрет флуссі 2012, анонсоване ще у минулому році. Це рішення обґрунтовують економічною кризою у країні. Беручи до уваги систему, що відстежує попит роботодавців на домашніх працівників, хотілося б висловити у цьому сумніви. Адже декрет флуссі завжди використовувався роботодавцями для легалізації сотні тисяч робітників-іммігрантів, що вже живуть в Італії без дозволу на проживання. Однак техніки з міністерства внутрішніх справ та соціального забезпечення, висловилися проти виходу декрету однозначно.

Хотілося б дізнатися якими “методами” уряд забезпечуватиме доступ іммігрантів для задовільнення потреб ринку праці Італії? У Європі та США існує багато, більш чи менш успішних, прикладів якими могли б скористатися урядовці. Що б не вирішив уряд, наявність у країні 500-та тисяч нелегалів становить значну політичну проблему, яка потребує нагального рішення, і не може очікувати тривалих інноваційних пошуків.
Можливим рішенням могла би бути легалізація. Такий вихід, оптимальний для нелегалів, переважає й у політичних колах. Адже легалізація «із гуманітарних мотивів» не стала б винятковою в Італії.

Між тим, ми вітаємо безпрецедентну спробу “технічного уряду” керувати міграційними проблемами, які до цього часу «керувалася» самостійно. Сподіваємося що шлях діалогу приведе до реформи закону про громадянство для дітей-іноземців, народжених в Італії. Та підніме ряд інших «технічних» проблематик, наприклад життєздатності угоди про інтеграцію.


Джанлука Лучано,
директор видавничого дому Staranieri in Italia

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українець, який був на “Costa Concordia”: Був просто фільм “Титанік”

Батьківщина нас кличе. Негучно…