in

Уряд розгляне можливість легалізації

Італійський уряд виніс на розгляд пропозицію розширення легалізації на різні категорії робітників

Італійський уряд розгляне можливість розширення легалізації на різні категорії робітників. Так 19 листопада заявив другий секретар міністерства економіки Джузеппе Касеро, погодившись внести до порядку денного пропозицію, подану членами Народу свободи і Демократичної партії.
За законом, такими пропозиціями Камера та Сенат закликають уряд до прийняття рішень. Проте не варто радіти передчасно – її внесення у порядок денний, не зобов’язує до дії, хоча й демонструє, що питання легалізації не є табу для виконавчої влади. А також те, що депутати більшості та опозиції здатні знайти спільне рішення.

Пропозицію, власне було подано політичними опонентами: членами партії PDL Лучіо Барані, Джуліано Каццола і Франческо де Лука, та депутатами Pd – Лівією Турко, Розою де Паскуале і Гуєльмо Ваккарі. У ній уряд просять “оцінити можливість поширення легалізації на сектори економіки, відмінні від домашнього господарства у яких задіяно значну кількість нелегальної іноземної робочої сили вихідців із країн з-поза ЄС”. Окрему увагу приділено будівництву, сільському господарству, сфері послуг та підтримці сім’ї.

У пропозиції також згадується можливість продовження терміну дозволу на проживання для пошуку роботи (сьогодні він становить лише шість місяців). Так чином можна буде уникати ситуацій коли ті хто втратили роботу через економічну кризу, втрачають право на перебування в країні та стають нелегалами.

Депутати PDL закликали уряд дотримуватися термінів продовження дозволу на проживання, у той час як Демократична партія – до можливості амністії нелегалів, ошуканих під час останньої легалізації. Пропонується надати їм право повідомити про випадки шахрайства без загрози депортації, і видати дозвіл на проживання усім, хто подав скаргу на тих, хто хотів нажитися на бажанні іноземців вийти із тіні.

Слово залишається за урядом. У розпалі політичної кризи, він знайде час і бажання відповідати на пропозиції депутатів?

Ельвіо ПАСКА,
переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Громадянство України

Нелегали намагалися через Закарпаття потрапити в Італію