in

У березнІ очікується вихід декрету флуссі для сезонних працівників

  Італійський уряд планує запросити з-за кордону 11 тисяч  іноземних сезонних працівників.

Як це стається щовесни, у цьому році уряд також планує видачу декрету, що регулює приїзд в Італію іноземних працівників із країн, що не входять у ЄС. У цьому році кількість квот є нижчою, порівняно із попередніми у зв’язку із економічною кризою.

Зниження кількості квот обумовлено готовністю безробітних, що вже перебувають в Італії, а також тих, хто отримав дозвіл на сезонну роботу у попередні роки задовільнити попит у робочій силі.

Буде дозволено приїзд 11 тисячам сезонних працівників. Якщо цієї кількості буде недостатньо, профільні організації подадуть запит на підвищення квоти. У попередні роки Міністерство внутрішніх справ задовольняло подібні вимоги.

Звертаємо вашу увагу, що декрет флуссі не є легалізацією. Існує ризик, що особи, які хотіли б легалізувати свою присутність в країні платитимуть великі суми нечистим на руку ділкам, які (за значні суми) обіцяють допомогти в отриманні постійного дозволу на проживання. На жаль, в минулому році більшість поданих запитів було блоковано через невідповідність реквізитів.

Іноземець із таким видом персессо може працювати винятково у секторі сільського господарства та готельного туризму. Дозвіл на перебування у країні буде чинним мінімум 20 днів та максимум 9 місяців від дати підписання робочого контракту. Приїхавши до Італії, робітник має право змінювати місце праці, проте він змушений займатися лише сезонною роботою.

Після закінчення періоду, авторизованого для здійснення сезонної роботи, громадянин країни поза ЄС мусить повернутися на батьківщину. Термін цього типу дозволу на проживання не можна продовжити. У перший рік його неможливо обміняти на пермессо для автономної чи підлеглої роботи, у деяких випадках він дає право на пільги в оформленні цього ж типу дозволу в наступні роки.

Підг. Маріанна Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Процедура перетину кордону з біометричними паспортами

Думки італійців поділилися навпіл, але я підтримую українців – Марчелло Гатті