in

У відсилці запитів за декретом флуссі вам допоможуть патронати

Допомогу у відсилці запитів за Декретом флуссі надаватимуть асоціації та патронати. Організації повинні заплатити за ці послуги, а ті, хто запрошуватиме домашніх домогосподарок чи доглядальниць, отримають асистенцію безкоштовно.

 

Організації роботодавців, патронати та асоціації, що займаються імміграцією, візьмуться допомагати організаціям та сім’ям, які бажають отримати одне із 1 800 місць, призначених, для громадн України, які бажають працювати в Італії за “Декретом флуссі”.

Майбутні роботодавці можуть звернутися до акредитованих організацій, які нагромаджуватимуть запити у терміналі, а далі 31 січня, надішлють їх у потрібні інстанції. Ці ж асоціації у подальшому стежитимуть за просуванням справи.

Запити надсилатимуться асоціаціями одночасно, проте кожній із них нададуть свій час відсилки, згідно із їх порядковим номером. Вже розроблено спеціальну систему компенсації, яка повинна дещо урівноважити можливості працівників, які звернулися до асоціацій, з тими, що надсилатимуть запити особисто. Наприклад, якщо асоціація зібрала сто запитів, які були відіслані рівно о 8.00, сотому із них присвоять час 8.05, тобто останні запити поступатимуться у часі відсилки тому, який надішле безпосередньо роботодавець о 8.01.

Протягом останніх років кількість квот, наданих урядом для приїзду іноземних працівників, жодного разу не вдовольнила попиту у робочій силі. Тому кожному роботодавцю потрібно добре зважити, чи нести свій запит до асоціації, чи відсилати його самостійно. Обрати останній варіант слід лише у випадку доброго знання комп’ютера. Тим же, хто звернеться до асоціацій, радимо поквапитися – запити, які стоятимуть на початку списку, матимуть більше шансів на успіх.

Організації, зацікавлені у приїзді іноземних працівників, будуть змушені заплатити за послуги асоціацій. Вони вимагатимуть квоту за “консультацію та професіоналізм”, – пояснює Джуліо Бальйоне, відповідальний за імміграцію Confederazione nazionale Artigianato. У той же час патронати та асоціації допомагатимуть безкоштовно. ”До нас можуть звертатися усі фізичні особи, для того, щоб запросити до Італії домашніх працівниць та доглядальниць. Ми маємо досвід у веденні такого типу справ, бо уже відіслали на продовження 300 тисяч дозволів на проживання”, – пояснює П’єро Бомбардьєрі – відповідальний за імміграцію патронату Uil.

Elvio PASKA, переклад Маріанни СОРОНЕВИЧ

 

Читайе також:

Новий декрет флуссі дозволить приїзд майже ста тисяч нових робітниківНовий декрет флуссі дозволить приїзд майже ста тисяч нових робітників

Усе про Декрет Флуссі 2011

Усі цифри декрету флуссі

Країни, що підписали із Італією двосторонні угоди у галузі імміграції та кількість квот, виділені їх громадянам

У відсилці запитів за декретом флуссі вам допоможуть патронати

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

На турнірі в Реджо-Емілія львів’янин Іванчук зазнав поразки

Підозрілий пакет виявили у Посольстві України в Римі