in

У зв’язку з борговою кризою до Італії прибуває менше іммігрантів

Протягом 2010 і 2011 років число нових прибульців збільшилося лише на 70 тисяч осіб. Це майже на 90 відсотків менше, ніж спостерігалося за попередній період, мовиться у звіті організації. За висновками дослідників, скорочення міграційного напливу пов’язане з економічною кризою в Італії та інших країнах Європи. Про зменшення кількості мігрантів повідомляє Італійська фундація з дослідження міграційного феномену ISMU.

За даними ISMU, на Апеннінах проживає близько 5 з половиною мільйонів іммігрантів включно з нелегалами. Найбільше на півострові вихідців з Румунії, Марокко та Албанії. Українська спільнота за чисельністю — офіційно понад 200 тисяч громадян — посідає п’яту позицію.

Фундація ISMU також інформує, що в період кризи іноземці мають кращі можливості для працевлаштування, ніж італійці. Це пов’язують із засиллям попиту на некваліфіковану робочу силу, переважно у сфері домашнього обслуговування, тоді як італійські громадяни мають вищі вимоги і до роботи, і до зарплати. Попри це рівень безробіття серед іноземців вищий, порівняно з корінним населенням: 12 відсотків проти 8,2.

Як повідомив раніше відділ імміграційної політики при міністерстві праці Італії, уряд планує відмовитися від ухвалення постанови про щорічні квоти для мігрантів на 2012 рік. За словами директора відділу Натале Форлані, приїзд нових працівників не знадобиться, бо заповнити робочі місця можуть ті 300 тисяч безробітних іноземців, які вже присутні в Італії.

 

Радіо свобода

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Юлiя Тимошенко – вся правда (Частина 6) (ВІДЕО)

На Чемпіонаті світу з карате в Італії українці завоювали 34 нагороди