in

Франція-Італія: дружба дружбою, а біженці у кожного свої

   На зустрічі в Мілані очільники Франції та Італії спробували знизити напруження у двосторонніх відносинах, яке виникло нещодавно через проблему шукачів притулку.

Франція категорично проти запропонованих Брюсселем квот на мігрантів, що їдуть до ЄС просити притулку, повідомила euronews. Франсуа Олланд заявив, що потрібні інші механізми розподілу біженців між країнами ЄС. Щодо кризи з мігрантами, яку переживає Італія, він відбувся загальними фразами підтримки:

“Неправильно, що весь тягар проблеми мігрантів має лягти на плечі Італії разом з Грецією та Мальтою, лише через те, що ці країни на півдні. Не лише Італія має дбати про всі ці операції з порятунку мігрантів. Інші країни також повинні нести відповідальність”.

Маттео Ренці нарікав на Дублінську конвенцію, яку колись необдумано підписав італійський уряд під керівництвом Сильвіо Берлусконі. За нею, втікачем має опікуватися та країна, в якій той попросив притулку. Зазвичай – перша держава ЄС, в яку потрапив мігрант.

“Хочу, щоб мене зрозуміли правильно: я не думаю, що підписання Дублінської угоди це була чудова ідея. Особливо для Італії. Але я не хочу зараз збурювати політичну ситуацію всередині країни, звинувачуючи в невірному рішенні ту партію, яка тоді була при владі”, – заявив Ренці.

Обурення італійців викликала відмова французьких прикордонників пропустити на свою територію нелегальних мігрантів з Італії. Ті хочуть просити притулку саме у Франції. У Парижі кажуть – діють відповідно до чинних правил.

————————————-

Вам потрібна віза для в’їзду в Італію чи дозвіл на проживання в Італії? Не знаєте звідки почати і що для цього потрібно? Скористайтеся нашим безплатним сервісом он-лайн Migreat: еміграція в Італію або поставте запитання нашим фахівцям з еміграційних справ.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Путін і Берлусконі провели вихідні на Алтаї

Футбол у Казерті об’єднав українську молодь в Італії