in

Центр радіочастот запевнив, що закордонним туристам не загрожує відключення телефонів

Зміни в правилах реєстрації кодів IMEI мобільних телефонів не перешкоджають закордонним туристам користуватися послугами операторів мобільного зв’язку.

Про це повідомили в прес-службі Українського державного центру радіочастот (УДЦР).

Як наголошується в повідомленні, деякі ЗМІ встигли поширити інформацію, яка викликає занепокоєння людей, які планують відпочинок в Україні.

В УДЦР повідомили, що ніяких причин для хвилювання у гостей, які прибули з-за кордону в Україну, немає. Нові правила не поширюються на тих зарубіжних туристів, які перетнули кордон України і користуються послугами роумінгу.

Якщо ж турист вирішив з різних причин перебувати в Україні протягом трьох місяців і він не користується послугами роумінгу, то для підключення його мобільного терміналу до мереж українських операторів він повинен придбати sim-карту.

Згідно з новими вимогами, при першому підключенні оператор повинен попередити користувача, що телефон буде обслуговуватися лише три місяці, а код IMEI його телефону внесений у “сірий” список.

Після тримісячного терміну телефон автоматично буде внесений до “чорного” списку і відключений від мережі оператором. Використання цього телефону в майбутньому стане неможливим.

У разі, якщо людина перебуває в Україні більше 3 місяців або бажає відвідувати країну в майбутньому, то починають діяти правила, згідно з якими реєстрація телефону в УДЦР дійсно є обов’язковою.

Як повідомлялося, центр радіочастот застерігає українців від купівлі телефонів марки iPhone, які не сертифіковані в Україні.

Джерело статті

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

На Львівщині невідомий викинув контрабандну зброю перед лінією паспортного контролю

Українці зможуть їздити без віз в країну, де багато диких мавп