in

Центр радіочастот: іноземцям не загрожує відключення мобільних телефонів

Іноземці зможуть користуватися своїми телефонами на території України 3 місяці.

Зміни в правилах реєстрації IMEI-кодів мобільних телефонів не перешкоджають іноземним туристам користуватися послугами операторів мобільного зв’язку. Про це повідомляє прес-служба Українського державного центру радіочастот.

УДРЦ нагадує, що зміни не стосуватимуться тих, що перетнув кордон України і користується послугами роумінгу.

“Якщо ж представник іншої держави вирішив із різних причин перебувати в Україні протягом трьох місяців і він не користується послугами роумінгу, то для підключення його мобільного термінала до мереж українських операторів він повинен придбати sim-карту”, – сказано в повідомленні.

Прес-служба пояснює, що відповідно до нових вимог при першому підключенні оператор повинен попередити користувача, що телефон обслуговуватиметься тільки три місяці, а IMEI-код його телефону буде внесено до “сірого” списку.

“Після тримісячного строку телефон автоматично буде внесено до “чорного” списку і відключено оператором від мережі. Використання цього телефону в майбутньому стане неможливим”, – додає прес-служба УДЦР.

Якщо ж іноземець бажає перебувати в Україні більш ніж 3 місяці, то йому обов’язково потрібно зареєструвати телефон в УДЦР.

“Для цього необхідно надіслати до УДЦР копію митної декларації, у якій записано тип телефону. У разі відсутності такого документа – направляються дані про телефон і ксерокопія першої сторінки паспорта та сторінки з позначкою про перетинання українського кордону. На підставі цих даних код IMEI вашого телефону буде внесений до узагальненої бази даних і обслуговуватиметься оператором на законних підставах”, – сказано в повідомленні.

Як повідомляли Ukranews, наприкінці квітня Центр радіочастот повідомив, що мобільні телефони, які перебували в “сірому” списку понад три місяці, буде відімкнено без додаткового попередження. Відомство попередило українців, що купувати потрібно лише ті мобільні термінали, коди IMEI яких внесені в узагальнену базу даних УДЦР.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Угорщина узаконила подвійне громадянство. Чому мовчить Україна?

В Україні боржники банків стали невиїзними