in

Що буде із податком на пермессо?

Оподаткування запиту для отримання дозволу на проживання уже стало законом, проте ще не визначено суму внеску та процедуру його сплати. Тим, у кого чинність пермессо завершується, не варто зволікати
19 листопада 2009 Що ж сталося із податком на дозвіл на проживання? Таке питання ставлять собі чотири мільйони іммігрантів, потенційних його платників.
Закон про безпеку в країні, який набув чинності у січні, однозначно констатує: “Подача запиту для отримання чи продовження дозволу на проживання оподатковується контрибутом, сума якого визначена між 80 та 200 євро”. Єдиними документами, за які не потрібно платити, є дозволи для гуманітарного захисту.
Конкретизація суми та розробка процедури її сплати є у компетенції Міністерств економіки та внутрішніх справ. Проте досі про це немає жодних новин. На питання до прес-центру Вімінале, чуємо звичну відповідь: “Ми не маємо новин щодо цього. Питайте в Міністерстві економіки”, а там, своєю чергою, відсилають до Міністерства внутрішніх справ.
Половину коштів від оподаткування пермессо витрачатимуть на “фонд для депортації”. Отже, логічно напрошується висновок: нелегалів видворятимуть із країни коштом легальних іммігрантів. Згідно із думкою більшості італійського уряду, українець Іван, який легально працює в Неаполі, повинен заплатити за Азіза, якого затримали без пермессо в Болонії.
Друга частина коштів від іммігрантів надходитиме у Міністерство внутрішніх справ для фінансування заходів, пов’язаних із дозволами на проживання: оплату персоналу та засобів для зменшення темпів очікування отримання/продовження пермессо. Враховуючи величезні суми надходжень, слід очікувати великих результатів.
Поза тим, платити податок ще не обов’язково, і так триватиме, допоки Міністерства не дійдуть спільної думки. Однак не слід сподіватися, що затримка буде безкінечною, тому тим, у кого чинність пермессо вичерпується найближчим часом, не варто зволікати. Запізнення коштуватиме дорого.
Ельвіо ПАСКА,
переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Валерій П’ятницький: „Усе залежатиме від процесів в Європі”

Подорож по Шенгенській зоні та поза нею