in

Як самостійно подати запит для приїзду на роботу в Італію

Іноземці в Італії готуються до нового “Декрету флуссі”. У цьому році, щоб отримати одне 1 800 місць, виділених для громадЯн України потрібно сісти за комп’ютер та надіслати запит із точністю до тисячної секунди.
Роботодавці повинні вибрати, чи відсилати запит самостійно, чи звернутися за допомогою до асоціацій та патронатів (див. статтю «Допомогу надаватимуть асоціації та патронати»).

Бланки
Тим, хто покладається на власні сили, передусім  потрібно мати доступ до Інтернету. Роботодавець повинен зайти на веб-сторінку міністерства внутрішніх справ (www.interno.it) і зареєструватися у секції, спеціально зарезервованій для флуссі. Для цього потрібно ввести ім’я та прізвище, дату народження, адресу електронної скриньки та пасворд доступу. Далі він отримає електронного листа з інструкціями та вимогою підтвердження реєстрації, за якими повинен провести активацію користувача. Зареєстрований роботодавець зможе зайти на веб-сторінку міністерства та вибрати тип запиту, який він має наметі здійснити.
Система нагромаджуватиме реєстраційну інформацію про роботодавців та працівників, які відтак зможуть надіслати офіційний запит.

Заповнення запиту
Далі зацікавлені повинні скачати з веб-сторінки (www.stranieriinitalia.it чи www.interno.it ) та інсталювати на своєму комп’ютері програму, необхідний для отримання і заповнення бланків. На цих же сайтах ви знайдете всі інструкції для користування. Заповнити бланки можна завчасно і відкласти їх до потрібного дня.

Надсилання

Дати надсилання змінюються, залежно від національності працівника.
Українці можуть зробити це 31 січня.
Коли настане день надсилання запитів, роботодавцю потрібно під’єднатися до Інтернету, відкрити програму, яку він використовував для заповнення бланків і щойно стрілка годинника торкнеться 8.00, клацнути кнопкою “Надіслати”. У відповідь на кожен надісланий запит роботодавець отримає електронного листа з підтвердженням отримання, номером, датою  та  годиною, присвоєними його запиту.
Квоти декрету ділитимуть на підставі хронологічного порядку отримання запитів із точністю до тисячної секунди. На час, присвоєний запиту, впливатимуть тип з’єднання Інтернету, завантаження  системи у момент відсилки.

Підготуйтеся завчасно до дня надсилання запитів. І хай щастить усім!

Ельвіо Паска, переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Робота: ISI шукає хостес і промоутерів по всій Італії

Українська громада в Реджіо Калабрія весело відсвяткувала день Святого Миколая