in

Європарламент затвердив директиву про єдиний дозвіл на проживання

Директива дозволить усім іноземним працівникам, вихідцям із країн з-поза ЄС, отримати дозвіл на роботу та резиденцію шляхом проходження єдиної процедури. Країнам-членам ЄС надаватимуться два роки для адаптації їх законодавства до загальноєвропейських норм.
Права громадян із країн з-поза ЄС, які легально проживають на її території які стосуються умов праці, пенсій, соціального захисту, та доступ до громадських послуг будуть уніфіковані. Це передбачає новий норматив про «єдиний дозвіл на проживання», виданий Європарламентом. Він дозволить одночасне отримання пермессо та резиденції. Країни-члени ЄС матимуть два роки для адаптування їх національного законодавства.
Директива про єдиний дозвіл на проживання додається до інших заходів ЄС що стосуються легальної міграції, зокрема «блакитної карти», яка регулює міграційні потоки згідно потреб європейського ринку.

Нові правила не змінять можливість урядів окремих держав визначати кількість іноземних працівників, які можуть приїхати в країну, проте зобов’яже їх видавати єдиний дозвіл на проживання протягом чотирьох місяців. Таким чином зменшиться непевність, негативний вплив затримок опрацювання документів на роботодавців та працівників.

Заява на отримання дозволу на проживання може бути подана як самим працівником, так і його роботодавцем.


Ельвіо ПАСКА,
переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

L’albero di Natale del Papa arriva dall’Ucraina

Інавгурація української ялинки у Ватикані (ВІДЕО)