in

Європейські країни змінили правила видачі віз

   Перед травневими святами Франція обмежила терміни подачі документів, Італія стала довше оформляти візи, затримки можливі й на іспанському напрямку. Туроператори закликають росіян, які бажають зустріти травень у Європі, не відкладати звернення в консульство.

З 18 квітня Франція обмежила прийом документів – здати паспорт можна тільки з датою виїзду не більше ніж через 30 діб. Таким чином, росіяни втратили можливість подати документи на французьку візу за три місяці до початку поїздки, як того вимагає Візовий кодекс країн Шенгенської зони.

Прес-аташе французького посольства в Москві Тома Бюффе заявив, що “візовий кодекс дозволяє консульствам країн Шенгенської зони змінювати терміни прийому документів на візу у зв’язку з певними ситуаціями”, передає EUROMAG.

“Зараз, у зв’язку з травневими святами і великим потоком туристів склалася саме така ситуація. Тому, для більшої ефективності та оперативності видачі віз ми вправі обмежувати терміни”, – додав Тома Бюффе.

Італія збільшила терміни оформлення віз. “Якщо раніше візи виходили через чотири робочі дні, то, наприклад, 18 квітня вони приймали документи з виходом паспорта на 27 квітня.” – Розповіла Ірина Козлова, менеджер італійського візового відділу туроператора DSBW-Tours.

Затримки не виключені й на “іспанському напрямку”, зізнається менеджер іспанського візового відділу DSBW-Tours Тетяна Маросєєва. За її словами, іспанська віза оформляється протягом 10 днів, але через великий наплив туристів і свят, “затримки на 1-2 дні цілком можливі”.

http://news.finance.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італійські вчені довели шкоду швидкого способу їсти

Італія: безробіття на найвищій за 8 років позначці