in

Іноземець, який нелегально в’їхав на територію Італії, навіть якщо він проживає з сім’єю, може бути видворений з країни

Ситуація змінюється, якщо емігрант має родичів італійців, або перебуває у шлюбі з громадянином Італії. Але на- віть якщо йому так поталанило, і він перебуває у шлюбі з особою неіталійської націо- нальності, але він нелегально приїхав до Італії, його можуть видворити з країни

Так вирішив Конституційний Суд у своєму розпорядженні 158 (президент Аннібале Ма- ріні, редактор Марія Ріта Саул- ле), за яким визнано незаконність вироку суду Генуї щодо іноземця, якого заборонилидепортувати з країни, зважаючи на те, що його дружина, неповнолітній син та три сестри живуть в Італії.

 

Протиріччя виникли через інтерпретацію суддею Генуї частини декрету 286, ухваленого 1998 року, який передбачає заборону видворення з країни іноземців, які проживають у ній з родичами до четвертого ступеня або перебувають у по- дружжі з особами італійської національності «і навіть мінімально бере до уваги охорону іноземців, їхнє право на цілісність сім’ї, їхнє проживання у подружжі з особою, яка має чинний дозвіл на проживання (і можливу наявність дітей, з якими можливо провести практику об’єднання сім’ї згідно з законом про материнство у імміграції.

На думку судді Генуї, параграф 2 декрету 266 від 1998 року забезпечує іноземцю базові права людини. Якщо він уже перебуває на території країни, то цілісність сім’ї не може бути порушено, – про це йдеться і у другому параграфі Конституції. На ухвалення ви- року також вплинув уряд країни, представлений Державною генеральною адвокатурою. Він вважає, що «під час об’єд- нання сім’ї мусять братися до уваги інші цінності, однаково важлиaпорушувати на території Італії – захист громадcького порядку, що є серед вимог, якими Республіка гарантує захист своїм громадянам».

Крім того, не можливість використати об’єднання сім’ї як виправдання того факту, що позивач нелегально в’їхав на італійську територію, пору-
шивши цим державний кордон країни».

Згідно з Радою, «потрібно віддати належну увагу порушеній проблемі. Об’єднання сімей у будь-якому випадку дозволяє іноземцю, одруженому з іншим іноземцем, уникати норм, передбачених для в’їзду у країну. Якщо іноземець одружений з особою італійської націо- нальності, або з громадянином Італії, то він не може бути видворений з країни. Шлюб між двома іноземцями та інозем- цем та громадянином Італії не може розглядатись з однакової точки зору. Це питання навіть не підлягає обговоренню».

 

Ельвіо Паска,

переклад Маріанни Сороневич

Читайте також:

Італійський уряд уточнив правила депортації нелегалів

Законодавство Сан-Маріно дозволяє одруження із нелегалами

Група нелегалів разом із вівцею прибула до Італії з Тунісу на 10-метровому човні

Медичне обслуговування нелегалів

Європейський суд заборонив Італії суворе поводження з мігрантами

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Доля молодих заробітчан

У Неаполі відбулося музичне шоу «Просили мама й тато до нас на весілля»