in

Іноземними прибутками слід ділитися з Україною

Сума такого прибутку включається до складу загального річного оподатковуваного доходу громадянина, тобто оподатковується податком з доходів фізичних осіб за ставкою 15%.

Якщо громадянин при отриманні іноземних доходів сплатив податки в іноземній країні, згідно з нормами міжнародних договорів, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою, то такий громадянин може зменшити суму річного податкового зобов’язання на суму податків, сплачених за кордоном. Він визначає суму такого зменшення при заповненні річної податкової декларації.

Не підлягають зарахуванню у зменшення суми річного податкового зобов’язання платника податку такі податки:
а) податки на капітал (приріст капіталу), податки на майно;
б) поштові податки;
в) податки на реалізацію (продаж), інші непрямі податки, незалежно від того, чи підпадають вони під категорію прибуткових податків або вважаються окремими податками, згідно з законодавством іноземних держав.

Для отримання права на зменшення суми податкового зобов’язання на суму податку, сплаченого за межами України, громадянин зобов’язаний отримати від державного органу країни, в якій сплачено податок, довідку про суму стягнутого податку. Така довідка має бути легалізована консульською установою України у відповідній країні.

Граничний термін подання декларації закінчується 31 березня.

http://www.molbuk.com

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Правозахисники кажуть, що в Італії в українки відібрали дитину

ДПА нагадує заробітчанам про необхідність заповнення податкової декларації