in

Інтеграційна угода в дії

  Уточнено порядок проведення тестів на знання італійської мови та суспільного життя в Італії. Міністерство внутрішніх справ опублікувало інструкцію проведення тестів для визначення рівня інтегрованості іноземців із країн з-поза ЄС

З минулого березня префектури по усій Італії почали перевіряти чи іммігранти, які приїхали в країну протягом останніх двох років інтегрувалися в країну, згідно зобов’язання взятого під час підписання інтеграційної угоди.
Нагадуємо що з 10 березня іноземці які вперше пересікли кордон Італії, є старшими 16-ти років та подають запит на отримання дозволу на проживання тривалістю один, чи більше рік, повинні звернутися у відділ імміграції для підписання «угоди про інтеграцію».

Підписуючи угоду іноземець бере на себе зобов’язання стати частиною суспільства протягом терміну дії свого дозволу на проживання:
– досягти володіння італійською мовою рівня А2;
– досягти достатнього рівня знань основ суспільного укладу Італії;
– гарантувати надання освіти неповнолітнім дітям;
– тощо.

Держава зобов’язується підтримувати інтеграцію іноземного громадянина.
Незадовго до закінчення терміну, встановленого в угоді, відділ імміграції оцінюватиме досягнутий рівень інтеграції. Іноземці повинні подати документацію яка засвідчує відвідання відповідних курсів. У разі її відсутності – пройти тестування.

Дату іспиту можна призначити через інтернет, на сайті https://accordointegrazione.dlci.interno.it/Ministero/index2.jsp

Нещодавно міністерством було надіслано циркуляр із уточненнями щодо процедури проведення тесту.
Його здаватимуть групами по 30 осіб у Центрах для освіти дорослих (за їх відсутності –  у школах Постійних територіальних центрів, які виконують аналогічні функції).

Тестування буде розділено на дві частини: під час першої – визначатиметься знання італійської мови. Достатнім вважається рівень А2. Під час другої – знання культури та громадянського життя в Італії. Також можливе проведення окремих тестів на знання укладу суспільства, на які будуть допущені лише ті, хто довів володіння мовою.

Враховуючи малу кількість заявок на здачу інтеграційного іспиту, планується організація єдиної екзаменаційної сесії у кожній провінції.

Між тим, Міністерство внутрішніх справ виділило гроші на фінансування навчальних центрів, учителів , обслуговуючого персоналу та ін. Кожна сесія коштуватиме державі близько 2 тисяч 300 євро.

www.stranieriinitalia.it
переклад
Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Підсумки першого засідання Громадської ради українських асоціацій при Посольстві України в Італії

Франція та Італія: потужні зливи призвели до загибелі людей