in

Інформцентри у Львові та Мілані підтримують трудових мігрантів в Італії та їх сім’ї в Україні

У Львові та Мілані (Італія) відкриті інформаційні центри, які допомагають трудовим мігрантам і членам їхніх сімей спілкуватися за допомогою відозв‘язку Skype, а також надають правову та психологічну підтримку, передає «Інтерфакс-Україна» – повідомляє сайт “ВГОЛОС про політику”

Як повідомила президент Всеукраїнського благодійного фонду «Запорука» Наталія Оніпко на прес-конференції, вже близько півроку реалізується “Проект підтримки транснаціонального батьківства та соціально економічної реінтеграції репатріантів”, в рамках якого в травні були відкриті два інформаційні центру – у Львові та Мілані.

«Ці центри надають безкоштовні послуги Skype-зв’язку, консультації юристів, психологів та інформацію з приводу можливості відкриття власного бізнесу в Україні», – сказала Н. Оніпко.

Вона пояснила, що в Мілані трудові мігранти, а це в основному жінки, які виїхали на заробітки до Італії, можуть приходити в такий центр і спілкуватися зі своїми рідними, які в цей же час знаходяться в аналогічному центрі у Львові.

За словами Оніпко, в інформцентрі працюють психологи, які допомагають цим людям пережити розлуку з близькими, особливо матерям і дітям. Президент фонду пообіцяла, що в липні у Львівській області будуть курсувати мобільні пункти з обладнанням, що дозволяє родичам трудових мігрантів, які проживають у селах, поспілкуватися зі своїми близькими за допомогою відеозв’язку.

Як повідомила Н. Оніпко, в Італії працює понад 40 тис. українців, 80% з яких – жінки.

У свою чергу, президент італійської асоціації Soleterre ONLUS Даміано Різзо сказав, що в Італії робота з трудовими мігрантами почалася в січні 2010 року. Асоціація всіляко підтримує українців, які відвідують інформцентр в Мілані.

Консул посольства Італії в Україні Франческо Марія де Стефані Спадафора запевнив, що посольство вітає таку ініціативу і буде сприяти в реалізації всіх починань.

Ініціатори проекту – Всеукраїнський благодійний фонд “Запорука”, італійська благодійна асоціація Soleterre ONLUS і фонд UniCredit Foundation.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Президент пообіцяв подумати

“Мілан” провів у Києві тренувальний табір для дітей