in

Італійська політика запрошує іноземців до солідарності

Майбутнє і свобода для Італії, новий політичний рух на чолі з президентом Камери депутатів Джанфранко Фіні, відкритий для членства мігрантів

“Наш маніфест може бути підписаний легальними іммігрантами, що проживають в Італії” роз’яснює Фіні імміграційному порталу www.stranieriinitalia.it. “Участь тих, хто в найближчому майбутньому стане громадянином нашої нації є важливою, на знак, їх причетності до цінностей італійського правоцентриських поглядів “ – додав він.

 

Участьу житті суспільства та громадянства іммігрантів віддавна в центрі уваги президента Палати депутатів. З 2003 року, Фіні пропонує дати можливість іммігрантам брати участь в адміністративних виборах. Під час робочого візиту в П’ємонт, він запитав: “Хіба так обурливо якщо єгиптянин, який 7-8 років постійно живе в Турині, працює, платить податки, докладеться до обрання мера?”

Фіні також роз’яснив свою точку зору щодо понять “Батьківщина” і “Нація” через призму “нових італійців”, які “люблять свою країну, хоча вона не є землею їх батьків”. У недавньому інтерв’ю Іноземцям в Італії, ведучи мову про друге покоління іммігрантів, Фіні запропонував надавати громадянство дітям, після завершення щонайменше одного шкільного циклу, а не чекати виповнення вісімнадцятиліття, як це відбувається сьогодні.

У цілому, імміграція є одним з принципових питань питань, через які відбулося політичне розлучення між Фіні і правоцентристською більшістю. У квітні минулого року, під час бурхливого засідання Національного управління PDL, голова Палати депутатів заявив про диктат політичних поглядів партією Північна ліга. Сьомого листопада, під час конвенції Fli в регіоні Умбрія, додав, що з цього питання “в Європі не існує політичного руху із настільки застарілими позиціями як PDL, зрощеного у найгірших традиціях Північної ліги.”


www.stranieriinitalia.it,
переклад Маріанна Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італійський “чистий шоколад” потрапив під заборону ЄС

Тринадцятирічну дівчинку згвалтували через борг у 600 гривень