in

Італійський парламент визнав нелегальну імміграцію злочином

Нижня палата італійського парламенту прийняла закон, який передбачає кримінальне переслідування нелегальних мігрантів на території країни
13 травня за документ проголосували 316 депутатів, проти голоси віддали 258 осіб. Тепер закон про безпеку повинні схвалити у сенаті. Він передбачає введення ряду нових заходів щодо протидії нелегальній імміграції, яку тепер буде включено у список тяжких злочинів.

Зокрема, кожному спійманому нелегалу доведеться виплатити від 5 до 10 тисяч євро штрафу. Людей, які незаконно прибули на Апенніни, триматимуть у центрах ідентифікації та висилки не два, а шість місяців. Також законом вводиться додатковий збір у розмірі від 80 до 200 євро за отримання дозволу на тимчасове перебування в Італії. А оформлення тимчасового дозволу на проживання, таким чином, обійдеться приблизно у 300 євро.

Зазначимо, поправки до законодавства ініціював уряд Сільвіо Берлусконі. При цьому депутати приймали закон, пов’язаний з іншим документом, яким було виражено вотум довіри уряду. Таким чином, побоюючись нової урядової кризи, більшість парламентаріїв були змушені голосувати за спірний законопроект про безпеку та нелегальну імміграцію.

Можливість визнання нелегальної імміграції тяжким злочином давно викликає бурхливу полеміку серед італійців. Представники громадських організацій, що займаються допомогою іммігрантам, виступають проти визнання їх злочинцями. Крім того, критику викликають умови утримання нелегалів у спеціальних центрах.

Політика у сфері імміграції піддається серйозній критиці і на міжнародному рівні. Управління верховного комісара ООН у справах біженців недавно направило лист уряду Італії, в якому висловило серйозну стурбованість у зв’язку з практикою відправки назад у Лівію іммігрантів, які морем намагаються переправитися на Апенніни. Біля берегів Італії поширена практика, коли кораблі італійських ВМС перехоплюють човни з нелегалами та переправляють їх у лівійські порти.

Зазначимо, за даними AFP, Італія – четверта в світі країна, після США, Канади та Франції щодо кількості нелегальних іммігрантів. Більшість із них вибирають цю країну для початку маршруту, що веде в інші країни Європи.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українці на Апеннінах готуються до І Конкурсу української книги в Італії

Нелегалам значно ускладнили життя