in

Італійський уряд готує реформу дозволів на проживання

За законопроектом, поданим на розгляд парламенту, дозволи на проживання в Італії видаватимуться на два роки, три після першого поновлення. Безробітні матимуть щонайменше один рік для підписання нового контракту. Подаємо його основні положення


Італійський уряд пранує ґрунтовно реформувати видачу дозволів на проживання в країні. Міністр внутрішніх справ Анна-Марія Канчельєрі представили законопроект, що значно вплине на усіх іноземців, що проживають в Італії.

Серед іншого, у ньому передбачено видачу першого дозволу на проживання для підлеглої праці тривалістю на два роки, незалежно чи їх робочий контракт передбачає термін дії. В даний час для контрактів на визначений термін дозволи видаються лише на один рік.
Під час продовження пермессо термін його дії буде збільшено. Дозволи на проживання із робочих мотивів (автономної чи підлеглої) триваитмуть три роки.

В проекті не згадується податок на проживання, очевидно його відмінять. Проте продовження терміну документів полегшить тиск на кишені іммігрантів.

Ті, хто втратив робоче місце матимуть вдвічі більше часу для підписання робочого контракту. Іноземці можуть бути занемені у реєстри безробітних принаймні один рік. Протягом цього часу вони матимуть право на отримання допомоги по безробіттю та дозвіл на проживання для працевлаштування.

Цей законопроект повинен бути погоджений із політичними силами. В даний час Демократична партія привітала ідею продовження терміну дії дозволу на проживання, в той час як Північна ліга оголосила про неприйняття, вирішальною ж буде позиція партії Народ свободи.


Elvio Паска,

переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українці в Європі протестують проти останнього рішення КС

Шаповал закликає виправити ситуацію з позбавленням українців права обирати