in

Італію поглинула хвиля суперечок щодо нелегальних мігрантів

Жорстокі бунти і евакуація іммігрантів з італійського міста Розарно викликали хвилю переоцінки національних цінностей щодо того, як Італія повинна реагувати на расові суперечності розпалені економічними проблемами, пише Wall Street Journal.

Поліція і прокурори продовжують розслідування причини сутичок, які сталися між емігрантами та місцевими жителями в четвер. Все почалося з того, що невідомі місцеві жителі обстріляли бараки, в яких жили африканські іммігранти. Ті у відповідь вийшли на вулиці підпалюючи автомобілі і руйнуючи магазини.

В неділю ввечері поліція евакуювала більше тисячі іммігрантів в інші міста, щоб гарантувати їх безпеку. Декого вже депортували з країни.

Прокурори повідомили, що вони не виключають можливості того, що у вибуху насильства значну роль зіграв могутній злочинний синдикат “Ndrangheta”. Однак прості італійці

вважають, що бунти спричинило довге накалювання расових суперечностей та економічні проблеми.

Через своє географічне положення, південна Італія стала популярними воротами до Європи для нелегальних мігрантів з африканських країн, таких як Того, Гана і Нігерія.

Через те, що фабрики минулого року були змушені скоротити кількість працівників, багато африканців подалися до південних регіонів Італії в пошуках низькооплачуваної роботи зі збору фруктів.

Вони на відміну від місцевих жителів соціально не захищені, та не отримують допомоги по безробіттю, рівень якого в деяких регіонах Італії сягає 20%.

Представниця агенції ООН у справах біженців Лаура Болдріні висловила занепокоєння тим, що “якщо не дістатися до кореню проблеми, скоро ми будемо спостерігати повторення цього епізоду в інших місцях”.

Депутати з консервативного уряду прем’єр-міністра Сільвіо Берлусконі звинуватили органи місцевого самоуправління у ігноруванні проблеми напливу десятків тисяч нелегальних працівників.

В понеділок сотні італійців і десятки африканських мігрантів промарширували через місто Розарно на знак протесту проти того, що ЗМІ зображає їх місто як розсадник расизму.

Переклад: Gazeta.ua

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Рим – місто яке ніколи не стане домом

Українці зможуть отримати нові закордонні паспорти вже в червні