in

Італія вводить новий тип електронного дозволу проживання

Після експериментального випробування в деяких регіонах, Італія вводить новий дозвіл на проживання, у якому особисті дані міститимуться в електронному чіпі.

 Дозвіл на проживання стане більш сучасною пластиковою карткою, яка забезпечуватиме вищий рівень контролю та захисту інформації.

Його експериментальне використання почалося ще в кінці 2013 року у деяких регіонах Італії. Поступово, до процесу долучилося тринадцятеро квестур (у тому числі Мілані та Римі). 10 листопада, Міністерство внутрішніх справ поширив на всі відділи імміграції Італії. З часом електронний документ замінить, видані у попередні роки картки старого зразка.

Головним нововведенням є вмонтований у пластикову картку частотний мікропроцесор, невидимий ззовні. Він міститиме особисті дані власника, його фото і відбитки пальців. Дані та фотографія, однак, як і раніше будуть надруковані на поверхні картки, як додатковий захід проти підробок.

Італійські та європейські органи правопорядку оснащені пристроєм, який зчитує інформацію із мікропроцесора. Таким чином, у разі контролю документів, вони зможуть негайно звіритись із базою даних поліції.

Новий документ видаватимуть усім іноземцям, які подали запит на отримання дозволу на проживання, терміном більш ніж на 90 днів, після 10 листопада. Тобто новими будуть усі  найпоширеніші документи на проживання, зокрема з мотивів роботи, сім’ї, а також довготривалі дозволи на проживання ЄС.

Відділи імміграції використовуватимуть нові методи, зняття фото диклалоскопічних даних, в тому числі із неповнолітніх. Для заявок, представлених до 10 листопада видаватимуть старий зразок документа, але міністерство просить квестури «неодмінно поміняти їх протягом шести місяців.

Ті хто має у кишені дійсний дозвіл на проживання не повинні хвилюватися. Документ поміняють після завершення терміну.

Стаття італійською

_________________________________________________

Більше новин:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

19-20 листопада Порошенко відвідає Італію та Ватикан

Франція на місяць зупинила Шенген