in

Італія виплачуватиме допомогу для членів сім’ї, що проживають за кордоном

   Згідно постанови суду Бреші, ті хто володіє дозволом на проживання має ті ж права, що й італійці. Inps засуджено за дискримінацію.

Дискримінація щодо виплат допомоги на сім’ю іноземцям схоже припинеться. Імігранти що мають довготривалий дозвіл на проживання зможуть отримувати його на дружин, чоловіків та дітей, які живуть за кордоном.
Суддя у Бреші поставив крапки над і у справі, що стосується виплат соціальної допомоги для громадян країн, що не входять у ЄС, які тривалий час проживають в Італії. Згідно європейських законів, що мають більше силу в порівнянні із національними, вони повинні мати ті ж права що і громадяни Італії, чи інших країн Євроспілки.

Все почалося з колективного позову проти Inps, поданого в Бреші. Шість іноземців звинуватили його у дискримінації після того, як їх змусили повернути субсидії на сім’ю, що проживає за кордоном.
Це було зроблено, відповідно до закону, прийнятого майже тридцять років тому (L. 153/1988), коли Італія ще не була країною імміграції. Згідно із ним, ” чоловік, дружина чи діти іноземних громадян, не вважаються частиною сім’ї, якщо вони не проживають на території Італії”.

Розглядаючи позов, суддя взяв за основу Європейську директиву 2003/109 / EC, згідно якої “довгострокові резиденти повинні користуватися рівними правами з громадянами країни проживання у сфері (…) соціального захисту та охорони здоров’я”. Італія прийняла цю директиву, проте не зробила чітких змін у законодавстві, що стосуються виплат соціальних субсидій на сім’ю.
Позов було задоволено. Inps звинуватили у дискримінаційній діяльності, яка карала працівників тільки тому, що вони є іноземцями. Йому було наказано повернутися шести робітникам їх допомогу та зобов’язала дати адекватне поширення рішенню суду, розмістивши його на своєму веб-сайті.
Цього уроку буде достатньо чи іншим іноземцям доведеться йти до суду, щоб відстоювати свої права?

Читайте постанову суду Брешії


Стаття італійською на Stranieriinitalia.it,

переклад Маріанни Сороневич

Вам потрібна віза для в’їзду в Італію чи дозвіл на проживання в Італії? Не знаєте звідки почати і що для цього потрібно? Скористайтеся нашим безплатним сервісом он-лайн Migreat: імміграція в Італію або поставте запитання нашим фахівцям з імміграційних справ.

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Сонце народжується там, де залишились її почуття – Невигадана історія із життя (багатьох життів) українок в Італії

Результат на регіональних виборах підтвердив мандат прем‘єра Ренці