in

Італія виплачуватиме допомогу на дитину сім’ям іммігрантів

   Допомога на дитину виплачуватиметься, протягом трьох років, сім’ям, у яких народилася, або була усиновлена дитина . Правило поширюється також на іммігрантів.

В Офіційному віснику опубліковано указ з новим Положенням про допомогу, що надається сім’ям, в яких народилася чи була усиновлена дитина. Повний текст знайдете тут. Прийом заяв почнеться після затвердження Національним інститутьм соціального захисту Італії (INPS) бланків та публікації деталей процедури подачі заявок в режимі онлайн. Згідно закону на це потрібно 15 днів.

Розмір допомоги

Допомога складає € 80 на місяць і виплачується від народження і до досягнення трирічного віку, або протягом трьох років від усиновлення, незалежно від віку дитини.

Таким чином держава підтримуватиме родини, показник еквівалентної економічної ситуації (ISEE) яких не перевищує 25 000 євро на рік. Якщо ISEE є меншим за 7000 євро розмір бонусу подвоюється і складатиме до 160 євро на місяць.

Реквізити

Скористатися ним зможуть сім’ї багатьох іммігрантів. Зокрема якщо мама і / або тато є:

• італійцями,

• громадянами ЄС,

• громадянами країн з-поза ЄС, за умови, що вони мають довготривалий дозвіл ЄС, так звану карту на проживання.

Подача заяви

Заяву слід подавати у INPS через Інтернет, протягом 90 днів після народження / усиновлення, або протягом 90 днів після набрання чинності Указу. Останній пункт, введено щоб дати можливість батькам дітей, що народилися з 1 січня 2015 року отримати гроші за попередні місяці).

Ті хто надішле заяви невчасно, матимуть право на бонус тільки з місяця їх подання.

Стаття італійською ТУТ

Переклад Маріанни Сороневич

 

Вам потрібна віза для в’їзду в Італію чи дозвіл на проживання в Італії? Не знаєте звідки почати і що для цього потрібно? Скористайтеся нашим безплатним сервісом он-лайн Migreat: імміграція в Італію або поставте запитання нашим фахівцям з імміграційних справ.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Рада ратифікувала угоду з Італією про перевезення військових вантажів

Запрошуємо на свято “Кольори і Аромати” у Римі (АНОНС)