in

Італія відмовляється виплачувати пенсію вдовам із великою різницею віку із чоловіком

Молоді вдови отримуватимуть значно меншу пенсію за чоловіка, у випадку якщо їх шлюб тривав менше десяти років. Виняток робиться для подружжь у яких народилися діти.

Звинувачення у неконституційності та ксенофобії не зупинили закон, покликаний протидіяти фіктивним шлюбам між перестарілими та їх доглядальницями. У рамку економічного маневру у дію увійшов закон, що повинен обмежити виплату пенсій іншому члену подружжя, із великою різницею у віці, шлюб яких тривав менше десяти років. Завданням італійського уряду є зменшення видатків державної казни.

В Італії постійно спостерігається збільшення кількость випадків укладення шлюбу між літніми, та молодими які часто є їх доглядальницями-іноземками. Після смерті нареченого, Національний інститут соціального захисту (Inps) десятиліттями виплачують пенсію вдовам італійців.
Усе змінилося після введення у дію нових правил, розроблених міністром економіки Джуліо Тремонті. Відтепер, якщо дідусь (чи бабуся) що стають на рушничок щастя після виповнення 70-ти років із особами, молодшими за них щонайменше на двадцять років, пенсія буде зменшено на 10%, за кожен рік, який подружжя не дожило разом до 10-річного терміну.

Візьмемо до прикладу 75-річного Данила, який одружується із 50-річною Ольгою. Після трьох років шлюбу наречений відходить у краще життя. За старим законом Ольга мала право на пенсію за чоловіка у розмірі 1000 євро, за новим – 300 євро, тобто на 70% менше, бо ж до святкування 10 літнього ювілею одруження не вистачало 10 років.

Виплачувати пенсію після смерті чоловіка/дружини за новими правилами почнуть із 1 січня 2012. Винятком становлять подружжя у яких є неповнолітні, студенти чи діти, із обмеженими можливостями.


Ельвіо Паска,
переклад Маріанна Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 2 Середній: 3]

На Буковині набирає обертів соціальне сирітство

В парламенті Європи засідатимуть друзі України