in

Італія захищає новітніх рабів

Тим, хто заявить про „експлуатацію із обтяжуючими умовами”, даватимуть дозвіл на проживання. Для капралів та організацій, звинувачених у цьому злочині, запроваджено суворе покарання. Уряд запровадив норми, які повинні допомогти у боротьбі з експлуатацією нелегальних працівників. Дозвіл на проживання видава- тимуть іноземним громадянам, умови праці і проживання яких визнають рабськими.

Такими умовами вважаються: зарплатня, нижча щонайменше на третину за мінімальні норми встановлені кон- трактом, тяжкі систематичні порушення розкладу роботи, порушення норм гігієни і безпеки на робочому місці.

Таким чином чинність параграфу 18 Єдиного тексту з імміграції розширено, дозвіл на проживання видаватимуть із мотивів соціального захисту
для іноземців, яких піддають конкретній небезпеці та приниженню. Досі цю можливість мали, зазвичай, жінки, яких кримінальні організації примушували до проституції.

Організоване вербування та використання робочої сили, погрози, залякування, приниження та змушення іноземців жити і працювати в рабських умовах каратиметься до 8 років ув’язнення та штрафом у сумі 9 000 євро за кожну найняту особу. Покарання збільшується, якщо раби є неповнолітніми або нелегалами.

Stranieri in Italia,

переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Іду від тебе і до тебе. Оповідання Марії Гайдай

В Італії виростили суперпомідор, який уповільнює старіння організму