in

Італія знову закрила повітряний простір

Повітряний простір над північною частиною Італії було знову закрито через хмару попелу.

Італійська влада в понеділок, 19 квітня, оголосила про закриття повітряного простору.

Повітряний простір над північною частиною Італії було знову закрито о 7:00 за західноєвропейським часом (9:00 за Києвом). Обмеження, як очікуються, буде знято о 6:00 у вівторок.

Тим часом, чеська влада оголосила про відновлення польотів над територією країни. Всі аеропорти в республіці знову запрацюють о 10:00 за західноєвропейським часом.

Нагадаємо, що виверження вулкана Ейяфьяллайекюль в 200 кілометрах на схід від столиці Ісландії Рейк’явіка почалося в середу, 14 квітня. В атмосферу було викинуто величезну хмару попелу, що призвело до закриття повітряного простору над значною частиною Старого Світу.

У Європі було скасовано близько 63 тисяч авіарейсів. При цьому транспортні проблеми тривають. Так, у ЄС прогнозують скасування половини запланованих на початок тижня рейсів.

Раніше було підраховано, що через виверження вулкана в Ісландії авіакомпанії щоденно втрачають 200 мільйонів доларів виручки.

Авіаперевізники вже зажадали від європейської влади дозволити польоти.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

До плащаниці записують по телефону

20-а річниця українсько-кубинської Програми з реабілітації та лікування дітей, постраждалих внаслідок Чорнобильської трагедії