in

Італія послаблює карантин. Більшість регіонів в жовтій зоні

Вакцинація та карантинні заходи дають результати. Зокрема, Англія заявляє про вихід з пандемії коронавірусу (симптоматичні інфекції зменшуються на 90% завдяки вакцинам), а Італія, хоча і нешвидко, повертається до звичайного життя.

Національний індекс заразності складає Rt 0,81, це дозволяє більшості регіонів країни перейти у жовту зону нижчого рівня ризику поширення коронавірусу.

ЖОВТА ЗОНА

Із понеділка 26 квітня п’ятнадцять регіонів та автономних провінцій Італії повертаються до майже нормального життя.

У жовтій зоні: Абруццо, Кампанія, Емілія-Романья, Фріулі-Венеція-Джулія, Лаціо, Лігурія, Ломбардія, Молізе, Марке, П’ємонт, Больцано, Тренто, Тоскана, Умбрія та Венето.

Майже 50 мільйонів італійців незабаром зможуть сісти за столик у ресторані чи барі, переглянути фільм чи театральну виставу. Дозволено переїзд між жовтими регіонами. Комендантська година зберігається із 22:00.

ЧЕРВОНА ЗОНА

В червоній зоні залишається тільки Сардинія.
Лише кілька тижнів тому острів був білою зоною, та легковажність його мешканців сприяла значному стрибку заражень коронавірусом. Тому, на Сардинії залишаються суворі карантинні заборони.

ПОМАРАНЧЕВА ЗОНА

Апулія (довгий час коливається між двома кольорами)

Валле д’Аоста переходять з червоного в помаранчеву.

На півдні країни статистика все ще занепокоює. Тому у Базилікаті, Калабрії та Сицилії карантинні заходи пом’якшити не спішать.

Влада Італії закликає продовжувати дотримуватися базових карантинних правил: носіння маски та міжособової дистанції, та зауважує, у зв’язку із вакцинацію старшого населення країни, середній вік нових випадків припадає на 43 роки.

Вас цікавлять новини для українців в Італії? Лайкніть сторінку у Facebook , або сторінку в Instagram та слідкуйте за публікаціями.

Questa immagine ha l'attributo alt vuoto; il nome del file è soronevych.-1024x315.png
Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 1 Середній: 5]

Українців зобов’яжуть утримувати непрацездатних батьків

В Італії виявили «Індійський» штам коронавірусу