in

Італія проводить перепис населення. До участі запрошують італійців та іноземців

Новинка цьогорічного перепису – зміна методу розповсюдження анкет. Крім паперових бланків було введено можливість відповіді через Інтернет

Де ви народилися? Скільки часу витрачаєте щоб добратися на роботу? У вашому домі встановлено кондиціонер? Такими є питання “Загального перепису населення та житлового фонду 2011 року”, що провадиться в ці дні Національним інститутом статистики, з метою окреслення життя в Італії. До участі в опитування запрошуються як  італійці, так і іммігранти, які живуть в країні з 2001-го року.

Перепис населення проводиться раз на десять років. У порівнянні з попередніми, цьогорічний запровадив багато новинок. Зокрема змінився метод розповсюдження анкет. Крім паперових бланків було введено можливість відповіді по Інтернету.

Ті, хто обере традиційний спосіб участі, повинні надіслати відповіді в період з 9 жовтня по 20 листопада через поштове відділення, або звернутися в один із центрів, створених в кожному муніципалітеті. Громадяни що надають перевагу сучасним технологіям повинні під’єднатися до сайту: http://censimentopopolazione.istat.it , ввівши особовий пароль, який йому надіслали на домашню адресу.

Питання перепису є досить елементарними, все ж до анкети додається інструкція та безкоштовний телефон для довідок (800 069 701). Інструкції кількома мовами опубліковані на веб-сайті перепису населення, також допомогу можна отримати від співробітників муніципальних центрів.

Участь у переписі є громадським обов’язком. Тих, хто ухилятиметься від нього, каратимуть штрафом до двох тисяч євро. З 21листопада 60 тисяч працівників збиратимуть анкети по домах у громадян, які запізнилися із відсилкою. Вони також визначатимуть сім’ї, незареєстровані у анаграфічному центрі, яким не було надіслано анкети.

“Дай відповідь вашому майбутньому” – скандує рекламна кампанія заходу. “Беручи участь у переписі ви допомагаєте визначити характеристики нашого суспільства і території, на якій ми живемо. Це допоможе приймати правильні рішення для побудови кращого майбутнього для всіх”, пояснює Енріко Джованніні, президент ІСТАТ.

Ельвіо ПАСКА,
переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Добре там, де нас немає…

При обміні валюти в Україні необхідно пред’являти посвідчення особи