in

Італія хоче змінити міграційне законодавство

  Італійський уряд розглядає можливості внесення змін у міграційне законодавство після того, як близько 363 мігрантів, які прямували до Італії, потонули на кораблі у берегів острова Лампедуза.

Про це пише італійське агентство ANSA.

“Італійський уряд працює над тим, щоб змінити нинішнє законодавство з надання притулку, внаслідок катастрофи корабля з мігрантами, яка сталася минулого тижня неподалік Сицилійського острову Лампедуза та у якій могли загинути 363 людини”, – йдеться у повідомленні.

За попередніми планами італійського уряду, зміни до законодавства мають базуватися на трьох директивах Європейського Союзу.

Очікується, що у вівторок до Лампедузи приїде президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу. Він планує оглянути місце трагедії та оцінити шляхи розв’язання італійської міграційної проблеми.

Операції з пошуку загиблих на кораблі досі тривають.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 3 жовтня біля берегів італійського острова Лампедуза зазнав аварії невеликий корабель, що перевозив понад 500 нелегальних мігрантів, більшість з яких були з Еритреї та Сомалі. Врятуватися змогли 155 осіб.

Італійський міністр назвав інцидент європейською трагедією, а президент Італії Джорджіо Наполітано заявив про необхідність активізувати розробку нового законодавства у сфері міграційної політики.

http://www.ukrinform.ua

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Non sono razzista, ma…

Італія міняє Україну на Китай